Anne van Damme

ANNE VAN DAMME

Biografie Anne van Damme
Even de tijd nemen. In een wereld die maar door raast vindt singer-songwriter Anne van Damme de rust in haar akoestische, kwetsbare popliedjes. Gewapend met gitaar en warme stem vertelt ze een verhaal waarin de tijd even langzamer lijkt te bewegen. Heldere, open klanken en niets verhullende woorden. Subtiele muzikale wendingen die je meenemen naar een wereld waar ieder gevoel er mag zijn. Met een voorliefde voor punkrockbands en de invloeden van singer-songwriters als Joni Mitchell, Ed Sheeran en Jim Croce tovert Anne haar innerlijke wereld om tot popsongs die aangrijpen en een laagje achterlaten op je ziel.

Songwriter
Schrijven is voor Anne een way of life geworden. “Als ik schrijf, dan ben ik. Noten vormen onder mijn vingers, klanken worden tussen mijn lippen geboren. Woorden komen aanwaaien met de wind, of borrelen omhoog vanuit mijn buik. De snaren knarsen, de toetsen rammelen. Ik schrijf melodieën, want die maken mijn wereld helderder. Ik schrijf ritme, want de tijd tikt toch wel door. Ik schrijf teksten om te delen wat ik anders niet zeg. Ik schrijf harmonieën, omdat daar waar alles samenvalt, ik mezelf weer vind. Ik ben singer-songwriter, aangenaam.”

Album
Het drieluik album ‘Surface’ wordt gedurende 2023/2024 uitgerold. De songs laten een beweging van donker naar licht laten zien. De thematiek doet denken aan de golfbeweging van de eerder uitgebrachte EP ‘Waves’ en duikt diep in de gevoelens die normaal het daglicht niet mogen aanschouwen. Bij ieder nummer maakt Anne zelf een video om de sfeer en kleur van de song bij te staan.

Live
Anne speelde op de podia van Poppodium 013, WillemTwee, Theater Orpheus, Festival Mundial, Eindeloos Eiland Festival en talloze andere muziekcafés, festivals en huiskamers. Na een studie Songwriting aan de Rockacademie (2016) werd ze fulltime muzikant en songwritingcoach. Ook is ze host van De Songwriting Podcast.

https://www.annevandammemusic.com/

    Hoofdsponsoren

    Subsponsoren

    Vrienden