Festival Oude Dijk 2022 wederom groot succes

Na het succes van vorig jaar deden we het dit jaar dubbel dwars over. 2 dagen kon men genieten van dans, theater, hip-hop, coverbands en nog veel meer. De weergoden waren ons wederom goed gezind en de sfeer was fantastisch!

optredens

ZATERDAG 3 september

Nikey

Mijn naam is Nicky, en ik maak sinds december 2020 muziek, (hip-hop/pop) onder de naam Nikey. In de afgelopen 2 jaar heb ik 5 nummers uitgebracht, die in totaal 21.620 streams hebben gehaald. Dit jaar heb ik helaas nog niks uitgebracht omdat ik me aan het ontwikkelen ben in de muziekindustrie. Ik ben veel aan het leren en nieuwe nummers aan het maken.

13.00u – 13.10u 

 

Wakeem

Alles is flexi: z’n hometown 013, z’n state-of-mind en z’n tunes. Wakeem brengt je new wave vibes gemixt met old school lyrical dimes. Of je party voor klein of groot publiek is, maakt niet uit. Wakeem gets the crowd going! Inmiddels heeft hij meerdere projecten gedropt (lees: check z’n Spotify asap) en op podia als Paradiso en Woo Hah festival gestaan. Z’n volgende release? Laten we het zo zeggen: wanneer wij slapen, is hij aan het werk!

13.20u – 13.40u 

 

Gilly

Gilly, ook wel bekend als ‘Het Gezicht van Noord’, is een 19-jarige opkomende artiest uit Tilburg Noord. De Tilburger, de jongste uit een groot gezin, werd op vroege leeftijd al geconfronteerd met moeilijke situaties in het leven. Maar weet ondanks alles deze ervaringen om te zetten in levenslessen, door middel van muziek. De storyteller heeft al meerdere singles op zijn naam staan, waaronder een samenwerking met artiest Bokke8. Dit jaar belooft een mooi jaar te worden, waarin Gilly Nederland zal laten zien wat je kunt bereiken zodra je een kans krijgt.

13.50u – 14.10u 

 

Sam Asari 

Sam Asari, known for his debut ‘Come With Me,’ gained attention on social media for his freestyle. Sam’s roots are Ghanaian; however, he was born and bred in the Netherlands. Playing piano in a local church during his teenage years, his passion for music grew with him. Sam Asari started exploring his sound in 2019. His introduction to the music industry was very positive, receiving a lot of likes and support from the public with his freestyle.

Sam’s vision is to provide a safe place; a sense of comfort to those listening to his music. His vision is to be heard and give music to people who can relate and unwind internationally. Sam Asari’s blend of Afrobeat, Afroswing, R&B and Hip-Hop culminates in a stellar combo in his songs.

14.20u – 14.40u 

 

Isa Lauren

Is een Nederlandstalige alternatieve pop band. Met pakkende zanglijnen, treffende teksten en melancholisch warme geluiden neemt de band je graag mee op reis vol gevoel en emotie. Alles mag en niks hoeft. Er wordt gezongen over moeite hebben met dagelijkse obstakels, verlies, pijn, maar ook over liefde. Ze hopen jullie te raken en vooral iets moois mee te geven.

15.00u – 15.40u 

 

Nicci Nova

NICCI NOVA is poëtische Nederpop. Naakt en kwetsbaar. Ze weet muziek en poëzie te versmelten. Geïnspireerd door Nederlandse en Franse chansonniers, schrijft ze haar verhalen en vormt deze tot liedjes, gedichten en spoken word.

Met de kracht van kwetsbaarheid en aangrijpende vocalen, weet NICCI te verbinden.

16.10u – 16.50u 

 

Sluis O

Sluis 0″ staat voor eerlijke rock, aardse blues en speelplezier zonder gedoe. De harde kern van de band uit Den Bosch speeld al 30 jaar samen in verschillende formaties, twee Tilburger maken het huidige kwintet compleet. Van Beth Hart tot Thin Lizzy, Radiohead tot StoneTemple Pilots: het repertoire is een reis langs bekende en minder bekende stukken – altijd gericht om onder de huid te kruipen.

Bandleden:

Martien Kappen – gitaar, Theo van den Wiel – gitaar, Ad Laming – bass, Clemy Meerbach – drums en Britta Amediek – zangeres

17.25u – 18.05u 

 

Alma

“Alma” is een recent opgericht muziekproject van de maatschappelijke organisatie ‘MST- mensen in beeld houden’ in Tilburg. MST medewerkers en bezoekers maken samen muziek, zoeken de ziel in de liedjes die ze spelen en streven ernaar de ziel van de luistenaars te raken. Het “alma” projekt heeft tot doel mensen uit verschillende culturen bij elkaar te brengen en hen aan te moedigen hun talenten te uiten en te ontwikkelen. Het internationale stichtende trio bestaat uit Marcel Sande (NL), Diana Cardènas Velasques (Peru) en Britta Amediek (Duitsland). Voor het optreden op het festival heeft het trio voornamelijk Spaanstalige liedjes geselecteerd.

18.30u – 18.45u 

Fera

Mijn naam is Fera, 18 jaar en het liefste hou ik mijn liedjes zo klein mogelijk; Alleen ik, mijn gitaar en breekbare teksten. Bij voorkeur in het Nederlands, omdat ik deze taal het beste voel. Noem het singer-songwriter, kleinkunst of iets anders. Ik kan verdwalen, maar mij ook weer vinden in muziek. Wie weet vind jij herkenning in mijn gedachten en twijfels. Delen is fijn.”

18.55u – 19.20u 

Bai Li 

Bai Li is een professioneel danseres gevestigd in Tilburg en heeft in haar carrière al op zowel nationale als internationale podia mogen staan. Haar dans is een versmelting van contemporary en urban stijlen, waarbij haar flowy bewegingen hand in hand gaan met kracht en finesse.

Voor haar solo heeft ze inspiratie opgedaan tijdens één van haar verre reizen. Ze neemt het publiek mee in een ervaring die haar, aan de andere kant van de wereld zo heeft geraakt.”

19.25u – 19.35u 

MIDI

De familie Lodowika uit Tilburg heeft jarenlang met hun muziekformatie MIDI grote successen gekend. Hun hit “Dos Pasos” is meerdere malen gecoverd en heeft diverse hitnoteringen gehaald. Een andere hit uit de jaren 80 was “Kakalaka”.

20.10u – 20.55u en 21.15u – 22.00u 

 

optredens

ZONDAG 4 september

The Chain Gang

Soul from the South / Ziel uit het Zuiden

In het najaar van 2019 gestart als band met nieuwe en oude muziekvrienden met de missie om de Soul uit het Zuiden van Amerika te brengen naar de ziel van het zuiden, het hart van Brabant (en omstreken). De verschillende lockdowns hebben het repetitieschema danig verstoord, maar vanaf het moment dat het allemaal weer kon is er ook hard gewerkt.

13.00u – 13.40u en 13.55u – 14.35u

 

 

  Electric Blue Band 

Electric Blue is een soul pop RnB band die je laat genieten van “easy-listening” muziek met interresante twists en turns

14.55u – 15.30u

 liseth Horsten

Volgens haar fans is singer-songwriter Liseth Horsten ‘het best bewaarde geheim van Tilburg’: een vrouw met sterke en persoonlijke songs van luisterliedjes tot semi-akoestische rock. Gezongen met een heldere stem met diepgang, karakter en een fijne timing.
Ze begon al in de jaren ’90 met het schrijven van liedjes op gitaar, die haar naar diverse podia in binnen- en buitenland brachten, maar maakte een herstart toen ze naar Tilburg verhuisde: hier bouwde ze haar praktijk op als muzikant en muziekdocent, bracht in 2015 een in Californië opgenomen EP uit, en eind 2021 de EP ‘Miss’ met haar eigen band Liseth & The Satellites.

15.40u – 16.10u

   

 Suzanne Krijger

Mijn naam is Suzanne Krijger. Wonende in Tilburg als net studerende geniet ik ervan middels spoken word woorden te kunnen geven aan alles wat mij fascineert. Omdat we allemaal zoveel meemaken, zijn die paar minuten op het podium voor mij de plek om de tijd even stil te laten staan. Ik wil jullie meenemen langs de waarnemingen en details die ik nodig vind om te vertellen, met als doel in de snelle tijd van nu de waardering en liefelijkheid terug te vinden in de kleine, maar ook grote dingen waar ook ik als nog jonge student soms langs kan leven. Ik hoop op het podium een kwetsbaarheid te creëren die ruimte maakt voor hetgeen wat op dat moment gevoeld of gehoord moet worden.

16.20u – 16.30u

 Penny 

Het sferische songwriting duo Penny, bestaand uit Pau Li Liem (zang en piano) en Wytske Gratama (zang en gitaar), schrijft nummers gebaseerd op de oude sprookjes van Hans Christian Andersen. De sprookjes schetsen een bijzondere wereld vol eigenaardige wezens en mysteries en Penny brengt deze wereld tot leven met hun muziek en neemt je mee in hun beleving van deze verhalen.
Ze laten je een betoverend mooie en speelse wereld zien, waar duisternis zich onverwachts schuilhoudt.

16.45u – 17.15u

Time Out

Swingend wordt het zeker met band Time Out…

Een allround coverband die je op een energieke level brengt door strakke beats van vier muzikanten en het geweldig stemgeluid van twee swinging zangeressen en een zanger. Met muziek van topartiesten in de genres r&b, soul, disco en pop. Variërend uit de jaren ’80 en de 21e eeuw. Meer weten over de band? Klik hier

17.50u – 18.30u

 

  Lisa van Nes 

Lisa’s muziek groeit uit haar wortels: als een warm bad om in thuis te komen, een subtiele golf om op te deinen. Een performance recht uit het hart; soulfull en speels, eerlijk en puur, kwetsbaar en krachtig, maar bovenal aanstekelijk bijzonder.
Deze Eindhovense pakt je op en pakt je in met haar rauwe stem, rootsy gitaar en een timbre dat je ziel doet resoneren. Deze magische combinatie laat haar publiek gloeien met energie.

18.35u – 19.00u

 

The Manatees

Met onder andere nummers van: “Queen, Guns N’ Roses, Bruno Mars, Jon Bon Jovi, Stevie Wonder, ABBA, Tina Turner, The Offspring, AC/DC, Michael Jackson en nog vele anderen…”  weten The Manatees bij iedere gelegenheid een te gekke show te geven.

20.20u – 21.00u en 21.20u – 22.00u

Performing arts

Tussen de optredens van de bands door zijn er verschillende acts met onder andere dans en theater.

Britt van Son

Mijn Naam is Britt van Son.
In 2021 studeerde ik af op de Fontys Hogeschool voor de kunsten. Hier richten ik mij met mijn beeldend werk voornamelijk op fotografie en de verwerking hiervan in verschillende grafiek technieken. Deze werken zal ik dan ook verkoopbaar stellen op het festival. Maar ook ben ik me sinds een jaar bezig gaan houden met het bedrukken van mijn werk op textiel. Ik zal dan ook mijn zelf bedrukte shirts en tassen verkopen.

Puk van de Wouw

Puk van de Wouw is een Nederlandse kunstenares die in haar feministische en activistische beeldende werken voortdurend bezig is met de problematiek rondom vrouwenrollen en het vrouwelijk lichaam. Als kunstenaar wil Puk een podium geven aan het onzichtbare, ongemakkelijke en soms onsmakelijke in het mens-zijn. Wat maatschappelijk problematisch is, poogt zij op individueel niveau, intiem en rechtstreeks in haar werk op te lossen. Kijkend naar de mysterieuze werken valt op, dat er geen algemene definieerbare vrouwenvorm bestaat, dat vrouwenlichamen divers zijn. We zien dat lichamen door iedereen anders ervaren wordt. Het vrouwenlichaam valt kleurrijk en sfeervol samen.

  

Marjam Susenbach

Kunstenares autodidact!
Marjan maakt bijzonder kleurrijke sieraden (armbanden, kettingen, oorbellen enz.) en tevens maakt zij schilderijen en heeft een modeshow gegeven met eigen gemaakte kleding.

   

ANS VOS

ZIVERSMID/BEELDENDKUNSTENAAR
Ans is 30 jaar geleden begonnen met beeldhouden daarna is zij gaan schilderen. 15 jaar geleden begon Ans met zilversmeden, wat nu haar hoofdbezigheid is. De materialen zijn zilver en goud en daarnaast maakt zij o.a. vlindertjes van oude sierraden.

         

Irene Mommers & Louise Boitelle

Irene is een danser/ choreograaf uit Tilburg die heeft gewerkt voor diverse artiesten. Louise is danser, docent en creator. Studeert momenteel aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten en is hiernaast werkzaam binnen de creatieve sector.

Geniet tijdens Festival oude dijk van het duet “De Dans” De dans tussen jou en mij, hem en haar, haar en zij, hij en hem.

Mobiele Solo Stelt-dansact Rainbow Queen

Geïnspireerd op icoon en revolutionair kunstenaar Frida Kahlo brengt de schone Rainbow Queen een sfeer van inclusiviteit, liefde en acceptatie met zich mee. Liefde voor het leven, liefde voor de mens en liefde voor kleur en textuur laat zij bezoekers verwonderen.
Vergezeld door nostalgisch, dromerig en klassieke muziek herinnert ze bezoekers aan de fijne schoonheid van klank en kleur. Met een stralende lach en elegante dans komt ze 3 x 30 minuten (in een tijdsbestek van 4 uur) mensen hun dag verlichten en opvrolijken. Mobiel als ze is zal ze het gehele terrein kunnen bespelen.

eye_am collective

Collectief ontstond uit diverse samenwerkingen tussen kunstenaars…

We presenteren allen heel divers werk, om elkaar te leren aanvoelen zullen we op termijn ook maatschappelijke zaken als thematiek gaan verwerken, ieders in zijn geheel eigen discipline en stijl/techniek. We zijn breed in wat wij pretenderen te willen zijn of waar onze weldanniet geheel individuele doelen liggen…

Van outsiderkunst tot fotografisch, autonoom beeldend naar conceptuele kunst in de breedste zin van het woord…

Ik ( Bastiaan Johannes Hindriks ) initieer dit collectief, het is als het ware mijn “oog”appeltje… eye_am ( vertaald: oog_ben ) wil niets meer of minder zeggen, dat alles wat je ziet, IK BEN!!!

Ontstaan in 2001 is de be_eye filosofie, toen ik aan het begin stond van het idee dit ooit te pretenderen te willen zijn of worden… (ontstaan tijdens mijn woonperiode in amsterdam, waarin ik in verwarde toestand dacht dat ik aldaar de grootste kunstenaar was) Inmiddels mijn wilde haren verloren en als doel gesteld ook als coach, creativiteit in te zetten als belangrijke basis voor herstel of het “her”ontdekken van je talenten…

eye_am collective kent ook een jongeren talenten tuin met de naam:
eye_am// PRODIGY waarin wij ook de jonge garde mee willen laten varen op onze verworven podia, zodat zij door het aanboren van hun talenten gemotiveerd raken de creatieve kant in hen zo te benutten, dat ze zichzelf in hun kracht zetten…

eye_am collective

Bastiaan J. Hindriks
( initiator )
Hans van Wordragen
Monique Decnop
Cindy Squires ( UK )
Chris Oomes
Django Soeters
Lisette de klerk
Carl Post
Kevin Gielen

eye_am//PRODIGY

Jeroen (m)
( gesproken woord )

Day (v)
( autonoom beeldend )

Loeki (v)
( gesproken woord/performance kunstenaar )

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

Vrienden