15.00u – 15.30u | Ekaterina Uvarova

, ,

Het gitaar-klarinetduo werd in 2022 opgericht door Ekaterina Uvarova (Rusland) en Eduardo Villarroel Mera (Spanje). Enkele duizenden kilometers van elkaar geboren ontmoetten de muzikanten elkaar even in Nederland tijdens het behalen van hun masterdiploma aan de Fontys Hogeschool (Tilburg).
Geïnspireerd door de combinatie van gitaar en klarinet en gepassioneerd over muziek zoekt het duo naar ongebruikelijke geluiden en treedt op volgens origineel repertoire, speciaal gecomponeerd voor hun instrumenten. Ondanks de korte periode heeft het duo al in meerdere keren opgetreden in Tilburg, Helvoirt en Roermond, waar het telkens werd begroet door staande ovatie. De leden van het duo staan altijd open voor experimenten in de hedendaagse muziek. Dus dankzij de samenwerking tussen de gitarist Ekaterina Uvarova en Nederlandse componist Maurick Reuser werd een stuk gecreëerd voor gitaar en klarinet, en behaalde later de 1e prijs op de Internationale wedstrijd “The Time of the Guitar”.
Naast het uitvoeren van origineel repertoire, maakt het duo ook hun eigen vertalingen van populaire muziek die voor anderen is gecomponeerd.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 juli 2023