15.35u – 15.45u | Schaakmat door Louise Boitelle en Minoe Bossink

, ,

Twee performers gaan elkaar te lijf in een poging hun persoonlijk puzzel op te lossen. Bewegend in een groot spel zien we het mentale spel van de mens. Trots en beschermend over de koning, met als doel om de koning van de tegenstander mat te zetten. De performers gooien alles in de strijd voor de winst, dit ter bescherming van hun peroonlijke trots. Een dame, twee torens, twee lopers, twee paarden en acht pionnen; de inzetbare tools van de mens.
Ben je bewust van de verschillende zetten die gemaakt kunnen worden? Hoeveel stappen heb je vooruitgedacht en hoeveel stappen kun je vooruitdenken?
Want azen we onbewust niet op onze eigen koning?

Gens una Sumus

Play Well

Louise Boitelle

Louise Boitelle is 24 jaar en werkende als creator, danser en docent. Afgelopen juni is ze afgestudeerd aan de Academie voor Danseducatie en is meteen begonnen met werken. Zo werkt Louise, naast haar baan als dansdocent, als maker en performer voor Achter Gesloten Deuren. Met hun stuk NO EXIT zijn ze te zien op Boulevard, Limburg Festical en Loosbroek festival. Verder is ze te zien op verschillende festivals, videoclips en andere boekingen. Louise heeft een vuurtje voor maken, is betrokken bij sociaal domeinen en projecten. Ze heeft vorige jaar al gemaakt voor Oude Dijk Festival en dit jaar weer.

Minoe Bossink

Minoe Bossink is 21 jaar en studeert aan de Academie voor Danseducatie. Minoe is allround getraind, van klassiek ballet tot hiphop.
Naast het lesgeven en de opleiding is Minoe als danseres actief in het danswerkveld. Zo was ze recentelijk te zien tijdens het Koningsconcert in Ahoy, in choreografie van Lloyd Marengo. Daarnaast heeft ze gewerkt voor Introdans en Dance Company The Kitchen. Hiernaast is Minoe werkende als maker. Ze choreografeerde voor verscheidene concerten.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 juli 2023