Nanda van Eck

Nanda Kooijman-van Eck (‘Eckoo’) is altijd al gefascineerd geweest door taal, fantasie en creatieve ideeën. Toch dacht ze er nooit aan om schrijfster te worden. In eerste instantie weet ze dan ook niet wat ze aan moet met het bijzondere toekomstverhaal dat in haar hoofd rondspookt. Naarmate de tijd vordert, wordt de drang om het te willen delen intenser. Van een vriendin ontvangt ze de tip om haar gedachten eens op papier te zetten. Ze begint te schrijven en langzaamaan ontvouwt zich het verhaal. Dit leidt tot de geboorte van de BIG5 trilogie: vijf bijzondere tieners moeten elkaar vinden om vier rampen tegen te houden.

Zo ontwikkelt zich de schrijfster in Nanda, die daarnaast met veel plezier teksten redigeert en opleukt voor het advocatenkantoor waar ze al lange tijd  onderdeel van uitmaakt. Tijdens het schrijven van de trilogie voelt ze een dringende missie opkomen. Via de BIG5 vertelt ze dat iedere vorm van talent ertoe doet en dat we allemaal een unieke bijdrage kunnen leveren. Ze is ervan overtuigd dat slimmer samenwerken tot nieuwe oplossingen leidt.

Grote thema’s als klimaatproblemen, vrouwelijk leiderschap en zingeving, maar ook onderwerpen als complexe relaties en ingewikkelde gevoelens worden door Nanda niet geschuwd. In de BIG5-trilogie moet rampspoed worden afgewend. Iets waar wetenschappers al jarenlang hun kop over breken, los je natuurlijk niet zomaar even op. Daar is een gezonde dosis fantasie voor nodig. Nanda hoopt dat het verhaal anderen inspireert om anders naar elkaars talent en naar alle uitdagingen in de wereld te kijken.

Nanda woont met haar gezin en vrolijk kletsende grasparkiet ‘Blue” in het Brabantse Oosterhout aan de rand van het bos, houdt van lange wandelingen in de natuur en is gek op dieren.

Kijk je alvast uit naar het tweede deel van de BIG5 trilogie? Deze wordt op 25 november 2023 gelanceerd.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 augustus 2023