Sweet d’Buster Experience

Sweet d’Buster Experience

“Sweet d’Buster Experience” speelt werk van de roemruchte Nederrock-band Sweet d’Buster
(1975-1981) Hulde . . natuurlijk . . aan Bertus Borgers, destijds oprichter van Sweet d’Buster en dé
rocksaxofonist van Nederlandse bodem van wereldklasse. Iedereen die Bertus ooit ergens op een podium heeft gezien en vooral gehoord zal daar van overtuigd zijn.

Sweet d’Buster had de reputatie een geweldige liveband te zijn. De fans van weleer roemen nog
altijd de schitterende live-LP Gigs. De voorloper daarvan, de LP Friction deed het al enorm goed. Beide albums waren fantastisch geproduceerd door Robin Freeman. Het aantal luisteraars dat Sweet d’Buster maandelijks trekt is een riante 3000. Het aantal plays op Spotify van Still Believe ligt al boven de 440000.

Aan “Sweet d’Buster Experience” de enigszins hachelijke taak om de band in de juiste vorm, sound
en beleving te krijgen. Het is een lang gekoesterde wens van bassist Ton Fransen. Al jaren geleden probeerde hij de juiste mensen ervoor aan te trekken. Dat was, begrijpelijk, geen makkelijke opgave. De vraag werd vaak gesteld: “alleen maar Sweet d’Buster?” Ton gaf resoluut aan: “Ja, niets meer en niets minder”.
De term ’tribute’ stelde ooit niet zo veel voor maar Ton was ervan overtuigd dat een serieuze tribute indruk zou maken. De hang naar wat ooit zo verschrikkelijk goed was te herbeleven uit respect voor het origineel.
Maar alles moest dan gaan kloppen: qua techniek, sound, instrumentarium en versterking, stageplan etc.. alles moest het origineel raken. Het ging om details. Dus niet te veel ‘eigen draai’ wat je vaak elders hoort. Dat zou, met als voorbeeld de ritmesectie, verzanden in onherkenbaarheid. Dat zou het respect voor, en de herkenning van het origineel geen goed doen. Het bestuderen van het leven, de karakters en het spel van de mannen van toen was dus bepaaldinteressant huiswerk…

“Sweet d’Buster Experience” gaat voor goed of niet, geen middenweg. Refererend aan een uitspraak van Herman Deinum ooit in muziekblad MusicMaker: “Het moet goed zijn anders hoeft het niet”. En inderdaad, de nummers van Sweet d’Buster zijn huzarenstukjes op zich…

“Sweet d’Buster Experience” is:
Kees Kooijman Piano, Hammond,
Synthesizers, vocals
Bart van Halteren Gitaar, vocals
Gerrie van Heck Leadvocals
Emiel van der Heide Tenorsax, vocals
Cor Links Drums
Ton Fransen Fender Bass

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

Vrienden